Huurgids - Oplevering

Aan het einde van de laatste maand dat je bij ons huurt, maken wij een afspraak met je om de woonruimte te inspecteren tijdens de eindinspectie. Je woonruimte lever je leeg op, in nette staat en bezemschoon. Het is belangrijk dat alles bij de eindinspectie in orde is, anders worden de schoonmaakwerkzaamheden en/of herstelkosten verrekend met je borg. Het is belangrijk dat je zelf aanwezig bent bij deze afspraak.

Hoe je de ruimte oplevert:

Vergeet je niet om de vriezer leeg te maken? De afzuigkap moet ook schoongemaakt worden. De huisvuilpas moet je achterlaten in de woonruimte. Schrijf je uit bij de gemeente en schrijf je in op je nieuwe adres. Ontving je huurtoeslag? Vergeet dan ook niet om de verhuizing door te geven aan de Belastingdienst.

Haakjes en spijkers zijn uit de wanden gehaald, de gaten gedicht. Eventuele beschadigingen aan plafonds, muren, kozijnen en deuren zijn hersteld. De woonruimte, eventuele buitenruimtes en bergingen dienen leeg en bezemschoon te zijn. Een uitzondering vormt meubilair wat wordt overgenomen door de nieuwe huurder. 

 

Eerste inspectie en eindinspectie:

Wij streven ernaar om binnen één week nadat wij jouw huuropzegging hebben ontvangen de eerste inspectie van de woonruimte uit te voeren. Samen met de verhuurmakelaar loop je de woonruimte door. Tijdens deze afspraak wordt er aangegeven wanneer er nog reparaties nodig zijn of andere zaken die je op moet lossen. Bij de eindinspectie moeten al deze punten in orde zijn. De eindinspectie zal uiterlijk plaatsvinden op de laatste werkdag van de huurperiode.

 

Spullen achterlaten voor de nieuwe huurder:

Is er een nieuwe huurder bekend, dan is het mogelijk om afspraken met hem of haar te maken over de overname van spullen. De nieuwe huurder is tot niets verplicht. Is er nog geen nieuwe huurder gevonden, dan moet je de woonruimte leeg opleveren.

Compare Listings

Titel Prijs Status Type Gebied Doel Slaapkamers Badkamers